Welkom!

Welkom op de blogspot van de Puzzel van de Brugse Poort, een samenwerking tussen organisaties, diensten en bewoners van de Brugse Poort. Op deze blog vind je alle laatste nieuwtjes over de Puzzel, foto's, het Charter voor de Brugse Poort en zo veel meer. Op de hoogte blijven is eenvoudig: geef hieronder je emailadres in en je ontvangt meteen een bericht als er een nieuwe post is. Voor meer info over de Puzzel één adres: puzzelbrugsepoort@gmail.com.

donderdag 22 november 2012

Leegstand in de Brugse Poort: the sequel



http://www.leodekleijn.nl/wp-content/uploads/2009/07/leegstand.jpg

Beste Precaire Puzzelaar,

Naar aanleiding van de actie huisvesting in juni deed de Werkgroep Huisvesting zelf een leegstandscreening in de wijk. De resultaten waren verbijsterend. De daaruit voortkomende lijst werd doorgegeven aan het meldpunt leegstand van de Stad Gent. Hieronder vind je het resultaat na controle door de Stad Gent zelf.

·        17 adressen waren al opgenomen in de inventaris, hetzij voor leegstand, hetzij wegens ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaard
·         10 adressen bleken in renovatie (met en zonder bouwvergunning)
·         44 adressen kenden nog een inschrijving in het bevolkingsregister
·         10 adressen waren administratief nog geen 12 maanden leegstaand
·         4 adressen werden vorig jaar bekeken en kwamen toen nog niet in aanmerking, één daarvan nu wel
·         één adres is een perceel > 500 m² en valt onder bedrijfsruimten
·       3 adressen zijn winkels waarvoor geen datum stopzetting bekend is en waarvoor pas volgend jaar zelfde tijd bij een hercontrole een jaar leegstand kan worden bewezen

De overige adressen hebben te weinig of geen uiterlijke kenmerken van leegstand


Naar aanleiding van deze lijst zijn 21 adressen opgenomen in de inventaris van leegstand. Niet slecht als je weet dat er aanvankelijk maar 27 panden – 27! – uit de Brugse Poort waren opgenomen in de inventaris. Nog een succesje dus.

Misschien moeten andere wijken ook maar eens aan het tellen gaan?

Nu nog hopen dat de eigenaars van die panden effectief worden beboet door de Stad Gent…


>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
> En ondertussen gaat de Werkgroep Huisvesting gewoon verder met actie voeren. Ze werken nu toe naar een actie rond het thema prijs/ kwaliteitsverhouding van woningen. Iedereen die zin heeft om mee te werken en te denken kan gewoon langs komen bij de volgende bijeenkomst. Dat is op maandag 10 december om 19.30u in het buurtcentrum in het Kokerpark.