Welkom!

Welkom op de blogspot van de Puzzel van de Brugse Poort, een samenwerking tussen organisaties, diensten en bewoners van de Brugse Poort. Op deze blog vind je alle laatste nieuwtjes over de Puzzel, foto's, het Charter voor de Brugse Poort en zo veel meer. Op de hoogte blijven is eenvoudig: geef hieronder je emailadres in en je ontvangt meteen een bericht als er een nieuwe post is. Voor meer info over de Puzzel één adres: puzzelbrugsepoort@gmail.com.

woensdag 21 december 2011

De eerste Precaire Nieuwsbrief in je bus!

Beste Brugse Poorter,

vandaag vonden jullie de eerste Precaire Nieuwsbrief in de bus. Daarin houden we jullie op de hoogte van alle Precaire Puzzel initiatieven. Uiteraard blijven we ook op deze blog alle laatste nieuwtjes posten. Zo blijven jullie ten allen tijde up to date!





woensdag 7 december 2011

Speld er eentje op

Heb je nog geen button ‘ik puzzeltje Brugse Poort’? Rep je dan naar koffie- & buurthuis Trafiek, de buurtbibliotheek of het buurtcentrum en schaf jezelf een exemplaar aan voor 1 euro! Of koop er meteen ook enkele voor je buren en vrienden… De opbrengst gaat ook volledig naar Precaire Puzzel projecten.

(foto (c) Els Eeckhaut)


Laat het hangen

De Precaire Puzzel stond in 2011 niet stil! Het Charter voor de wijk, waarin 10 voornemens staan, werd ondertekend door meer dan 60 organisaties.  Maar het was uiteraard ook belangrijk dat alle bewoners uit de wijk de kans kregen hun zeg te doen over het Charter. Daarom schuimden wijkwerkers in het voorjaar de straten uit de wijk af en belden aan. Mensen die minder goed Nederlands spraken kregen een vertaalde versie in de hand. In november trokken we ook naar de blokken van de Leiekaai.  We kregen al heel wat positieve reacties of verdere vragen, opmerkingen en bedenkingen van bewoners. Vanaf nu willen we samen met alle enthousiastelingen een aantal acties uitwerken (zie hierboven). 
Overal waar we aanbelden, vroegen we ook om het Charter zichtbaar aan het raam te hangen. Vijfduizend exemplaren werden verspreid. Dat we samen, met de buurt, dit Charter willen verwezenlijken, is zichtbaar aan de vele puzzeltjes die aan de ramen hangen. Onder het motto ‘Laat het hangen’ willen we vragen het logo zichtbaar te houden. Eeuwige dank!

(foto (c) Paul Bert)

Prijs!

De Precaire Puzzel van de Brugse Poort heeft van de Stad Gent de Samenlevingsprijs! 2011 ontvangen! Hoera voor de Brugse Poort dus! Het ontvangen geld wordt uiteraard geïnvesteerd in Precaire Puzzel projecten. Uit de speech van de juryvoorzitster: De Precaire Puzzel verdient deze uitreiking van de samenlevingsprijs, juist omdat zij niet uitgaan van een vooropgesteld model van DE samenleving waarin mensen dan al dan niet zouden “passen”. Zij verdienen deze samenlevingsprijs omdat zij gaan voor het versterken van het concrete gepuzzel dat samen leven is.” Neh.


Welkom!

Welkom op de blogspot van de Precaire Puzzel van de Brugse Poort! Hier vind je alle laatste nieuwtjes over de Precaire Puzzel, foto's, het Charter voor de Brugse Poort en zo veel meer! Op de hoogte blijven is eenvoudig: tik bovenaan deze pagina je emailadres in en je ontvangt meteen een bericht als er een nieuwe post is.

Doen!

De Precaire Puzzel